Moederdag; wat zou ik blij zijn als ik zo verrast zou worden!


Vroeger, toen ik kind was, kwam ik van school met een extra mooi gemaakt kunstwerkje, speciaal voor mijn moeder.

Ik weet nog hoe ik het verstopte, dat was me verteld, maar hoe ik het daarna gelijk weer uit de kast haalde om aan mijn moeder te geven. Hoe blij ze was en hoe deze kunstwerkjes nog in een schoenendoos liggen, mijn moeder is er zuinig op.

 

Inmiddels zo’n 30 jaar later. Het is weer mei, moederdag. Wat was ik blij mijn moeder te verrassen en haar gezicht te zien. Maar oh wat zou ik blij zijn als ik zo verrast zou worden…. Ik weet het, ik zal geen schoenendoos bewaren met zelfgemaakte frutsels van mijn nageslacht. Wat waren ze welkom geweest, maar inmiddels weten we dat we kinderloos zullen blijven.

 

14 mei: ik zal weer gaan, mijn moeder verrassen met een bos bloemen en tijd maken om haar een fijne middag te geven. We zullen het goed hebben, maar het meest dierbare cadeau zal ik haar niet kunnen geven: vertellen dat ze oma gaat worden.

Verdrietig, voor ons beiden, en een extra confrontatie op een dag als deze….

 

Joke Vermuë, www.jokevermue.nl