Over Tara

Samenwerkende therapeuten

Tara is een team van zeven samenwerkende therapeuten. We hebben jarenlange ervaring en werken door heel Nederland. Samen bieden we hulp en lotgenotencontact. We spreken af op locatie en maken gebruik van Skype. Zo zoeken we altijd naar het contact dat het beste bij jou past.  

Voor Freya organiseren we thema-avonden voor mensen met een onvervulde kinderwens. Samen met de Endometriosestichting  organiseren we bijeenkomsten voor lotgenoten.

We hebben als therapeuten nauw contact met elkaar. Zo houden we de kwaliteit hoog en ontwikkelen we samen nieuw aanbod.
Alleen ga je snel, samen kom je verder.

Wij werken ‘Systeemgericht’

Onze werkwijze is ‘systeemgericht’. Jij maakt onderdeel uit van een groter geheel. Je gezin, je omgeving, je relaties met anderen. Dit wordt ook wel je ‘systeem’ genoemd.  Jouw systeem heeft zijn eigen specifieke geschiedenis. Met ervaringen en gebeurtenissen waar jij betekenis aan geeft. Wat je nu overkomt, raakt snaren uit jouw verleden. Het verleden bepaalt hoe je nu denkt over de dingen die je tegenkomt en wat je erbij voelt. Bij Systeemgericht werken hebben we daar aandacht voor.

Tara kijkt met jou naar verbroken verbindingen en zoekt samen met jou naar mogelijk herstel.

Tara helpt je het vertrouwen dat soms geschaad is weer op te bouwen.

Werken met EMDR

EMDR is een therapievorm waarbij je hersenen gestimuleerd worden door geluiden en oogbewegingen om zo nare ervaringen te verwerken. Een miskraam, abortus of verlies van een zwangerschap is een nare ervaring waar je klachten aan kunt overhouden. EMDR helpt je snel van deze klachten af. De negatieve lading vermindert snel, zodat het effect van de ervaringen vermindert of zelfs volledig verdwijnt.
Een aantal Tara Therapeuten is ook EMDR Therapeut. Kijk bij Locaties voor een therapeut bij jou in de regio en de mogelijkheden.
Meer weten over EMDR? Lees dan de blog van Tara-therapeute Wilma Potze .

Wil je graag in gesprek? Kijk hier voor een therapeut in jouw omgeving en neem contact op.  

De naam Tara

We hebben de naam Tara niet zomaar gekozen. In het boeddhisme is Tara een vrouwelijke vredesmanifestatie van verlichtende wijsheid. Wij herkennen ons in waar deze Tara voor staat: nl.  het moederschap én het handelen. Tara betekent letterlijk redster. Tara staat voor compassie en medeleven met alle wezens.
Enerzijds geduldig, kalmte en rust brengend, bevrijdend van zorgen en gepieker.
Anderzijds liefdevol strijdvaardig.
Om met jou mee te reizen onderweg naar nieuwe doelen. Soms met wijsheid, soms met raad en daad, maar altijd met compassie. 

Tara Therapeuten vlnr: Joke, Ineke, Gryt, Wilma, Rita, Judith en Simone